- Toplumda kas hastalıkları ve engellilik konusunda farkındalık ve bilinçlilik yaratmak.
- Aile bilinçlendirmesine yönelik çalışmalar yapmak.
- Hastalarımızı ve ailelerini yakından tanıyarak, yaşam mücadelesinde kendilerini yalnız hissetmemeleri ve yaşama daha sıkı bağlanmaları konusunda destek olmak.
- Günlük yaşamlarını kolaylaştıracak araç ve gereçleri temin etmek.
- Günümüzde henüz kesin tedavisi olmayan bu grup hastalıklarda, fizyoterapi – rehabilitasyon uygulamalarının önemi konusunda aileleri uyarmak ve merkezlere yönlendirmek.
- Dernek üyelerinin biraraya gelmesini sağlayarak, yalnız olmadıklarını hissettirmek amacıyla toplantılar düzenlemek.
- Hasta aileleriyle yakından ilgilenebilmek amacıyla, dernek üyelerimiz arasında küçük hasta grupları oluşturmak. Bu gruplarda aileden yansıyan sorunlara çözüm üretmek.
- Ege Orman Vakfı’yla “Bizim de Dikili Bir Ağacımız Olsun” düşüncesiyle oluşturduğumuz na sahip çıkmak.
- Ege Üniversitesi, 9 Eylül Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi ile birlikte ortak çalışmalar yürütmek.
- Hobi kursları açarak annelerin evdeki zamanlarını değerlendirmelerine yardımcı olmak, onların ürettikleri ya da dışarıdan bağışlanmış el işlerini fuarlarda sergilemek.
- Dernek faaliyetlerinin tanıtılması, amacıyla engellilere yönelik fuarlarda ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde standlar açmak.
- İlçe belediyelerde, farklı derneklerde ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri’nin katıldığı toplantılarda farkındalığın artırılması için konuşmalar yapmak.
- Gazete, radyo ve televizyon gibi basın – yayın kuruluşlarında, toplumu bilinçlendirmeye yönelik haber ve söyleşilerde yer almak.
- Gönüllü kuruluş ve Derneklerle Yardım konserleri düzenlemek.
- Sosyal aktivite ve moral yaratmak amacıyla yılda 2 kez, müzikli çay toplantıları düzenlemek.
- Farkındalığın arttırılması, ve kas hastalarının toplumla kaynaşması amacıyla, her yıl <b>3 Aralık Dünya Engelliler Günü'</b> nde yürüyüş düzenlemek. Giderek artan katılımın (1’inci yıl yaklaşık 100, 2’nci yıl 200, 3’üncü yıl 1000 kişi), daha da artırılması için çalışmak.
- Toplumda her beş aileden birinin akraba evliliği yaptığı gerçeğini ve akraba evliliğinin sakıncalarını talep eden okullarda ve Derneklerde anlatmak.
- Her yıl kas hastalıklarıyla ilgili bilgiler içeren takvim ve ajandalar hazırlamak.
- Behçet Uz Çocuk Hastanesi’ni ziyaret edip çocuklara kitap ve çeşitli hediyeler vermek.
- Yardım severler aracılığıyla öğrencilere burs verilmesini sağlamak.
- İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte evden çıkamayan hastalarımız ziyaret edilerek, diş taraması yapıldı. Ayrıca fizik tedavisi yönünden uzmanlarca bakım tedavisi yapıldı ve önerilerde bulunuldu. Bu yıl da yatağa bağımlı hastalarımız ziyaret edilerek, gerekli bakım ve yardım önerilerinde bulunulacak.